BAĞLANTI NEDİR? •SOMUT VE SOYUT BAĞLANTI

 

Bağlantı; en az iki şeyin birbiriyle ilişkili, ilgili ya da bağlı bulunması durumuna denir. Bağlantı soyut veya somut biçimde ele alınabilir.


İlk olarak bağlantıyı somut bir biçimde ele alalım. Bağlantı, somut yani elle tutulan ve gözle görülen nesnelerde birçok farklı şekilde kurulabilir. Örneğin bir örümcek kendine yol yapmak için yüzeyle bağlantı kurar. Bu bağlantı örümceğin ağıyla gerçekleşir. Canlıların ortak özelliklerine göre gruplandırılması, çiçeğin köküyle toprağa bağlanması, su döngüsünde suyun buharlaşıp yağmura dönüşmesi, insan vücudundaki organların işlevlerine göre birleşmesi, merdiven ile katların,köprü ile yolların bir araya gelmesi, odaların koridorla birbirine bağlanması da bağlantıya örnek verilebilir. 


Hiding House / Wutopia Lab


Soyut bağlantı içinde de birçok farklı bağlantı çeşidi vardır. Farklı şehirlerdeki insanlar internet yoluyla bağlantı kurulabilir. Renkler ton geçişiyle, aile ve akrabalar kan yoluyla birbirine bağlıdır. İletişim kurmak için sesimizle de bir bağlantı oluştururuz. Bu örnekler dışında da bağlantı kavramına birçok yerde rastlayabiliriz.


Renklerin Geçişi


Son olarak bu yazıyı yazarken bile bağlantıyı kullanıyorum. Cümleleri oluştururken kelimeleri anlamlı bir şekilde, aralarında ilişki kurarak bağlıyorum. Daha sonra bu bağlantıyı da cümlelerle birleştirerek devam ettiriyorum. Sonra paragrafları birleştirerek yazımı tamamlıyorum.


Şevval YILDIRIM


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.