MODERN MİMARLIK • HOUSE IN LAMEGO


HOUSE IN LAMEGO


Mimar:  António Ildefonso Arquitecto

Yer: LAMEGO, PORTEKİZ

Alan: 574 m²

Yıl: 2019

 

Yapı, yüksek ve alçak kotlar arasında 5 metre fark olan 70x40 metrelik dikdörtgen şeklindeki bir arsada bulunmaktadır. Mimar, eğimli bir alanda sürprizlerin olduğu modern bir konut yapmayı amaçlamıştır.



Evin arka tarafında, sadece gelenleri karşılayan küçük bir sundurmalı ana giriş öne çıkmakta ve hatta daha içeri girmeden çevreyi görmemiz tamamen engellenmektedir.



Mekan organizasyonu, ışınsaldır.



Alt katta bir garaj vardır. Ve Lamego Evi, bu garaja giden yoldan biraz yürüyünce, gelen herkese sırtını hafifçe dönecek şekilde inşa edilmiştir. Dolayısıyla manzara dikkatli bir şekilde korunmuştur.



Evin manzarasının tadını çıkarmak için terasta, tüm yüksek dış alanı hoş bir şekilde görebileceğimiz bir bank da bulunmaktadır.



Alt katta garaj ve destek alanları vardır. Merdiven çok basittir ve doğrudan mutfağın girişine bağlanır. Evin üst katında, oturma odasından başlayarak farklı yaşam alanları simetrik olarak barındırılmıştır.



Hepsi terasa bakmaktadır. Hepsi güneşe, verandaya, terasa ve manzaraya açıktır.



Evin giriş kısmına bakan pencerelerin birinin önünde, üstü açık olan bir hacim bulunmaktadır.



Bu açık mekândan yukarıya doğru bakıldığında gökyüzünün eşsiz manzarasının tadı çıkarılabilmektedir.



Evin giriş kısmına bakan pencerelerin diğeri ise kapıyla karşılıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede iki taraftan da manzara hissedilmektedir.



Bulunduğu eğimli topoğrafyayı en iyi şekilde kullanmaya çalışan mimar, iklime bağlı olarak malzemelerini seçmiştir. Betonarme iskeletli sistemle yapı inşa edilmiştir. İstenilen şekilde kalıplanabilen ve geniş alanlar yaratabilen betonarme ile daha modern bir konut elde edilmiştir. Camların yere kadar uzandığı Lamego Evi’nde manzara birçok yerden izlenilebilmektedir.




        PLANLAR - KESİTLER - GÖRÜNÜŞLER









Bu yapı hakkında hazırladıklarımı okuyarak bana eşlik ettiğiniz için teşekkür ederim.

Şevval YILDIRIM



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.